19 Oktober 2017

Mari kemas rumah...

Assalam & a very good morning.... Allahu... lama juga dah x update blog ni... sejak pindah ke Johor, sejak xde wifi kat sana, sejak guna data, sejak busy urus anak2, rumah, sekolah... & the latest.. sejak sambung belajar..

hr ni pun curi2 masuk balik... wah dah jadi hunted spot la kot... nanti nak fikir balik re-organized balik blog ni...

my kiddos during family's vacation @ Langkawi Island, 2015...
 
hehehe... upload gambo lama la plak...ok, see you then... acik nak masuk dapor... bye..



pindah...

utnuk makluman sumer... mana2 yang berkaitan dengan TESL @ English akan duduk di page 'Just TESL'

Perkhemahan Tahunan 2011 22-24/7/2011

as'salammmm.... lama juga x update entri.... sori ye... almaklum la, cg2 kat Malaysia ni bz memanjangggg.... k, ni aku uploadkan gambo2 sekitar 'Perkhemahan Perdana Pemimpin Muda SK Gangsa' kalau x silap la tajuknya begitu.....





25 Oktober 2015

Welkam back.....

waduh.... dah hampir setahun x update blog ni... sebenarnya byk nak kongsi tapi kekangan masa... ni pun nak add blog tentang pengakap... br la menjenguk kembali...

k, byk kojo nak buek... kita jumpa lain kali ye...

07 Disember 2014

sorrow....

Assalamualaikum... nothing much to talk about... ending the year 2014 was not as happy as I thought.... received a not-to bad news gave such a sad memory ever for me... I'm still kept my faith to Allah SWT... redha n not lucky to my family.....

nak citer cuti hujung tahun pun mcm xde mood.... br nak top up balik mood yg hilang... sesungguhnya iols ni org yg kuat sentappp.... la sangat....

14 Ogos 2014

Kurussus...

habis sudah... 5 hari frm 8a.m to 5 pm except Thursday... we went home earlier at noon....


12 Ogos 2014

I'm back!!!

Assalamualaikum WBH..... pe kabor gengs? wooot... dah berkurn x memblogging... cer bayang... cer bayang ... last entri Januari... bukan apa... perlu diulang... ni sume agenda si Mark Zuckerberg tu....
actually a lot of stories eagerly to share... but time is very constraint.... that could stop me to peep into my blog....

 wallah... juz to introduce our latest edition of clan from late Jawal (Allahyarham) & Rahmat.... Umar Yusuf Al-Abraqi... he was almost 7 months old...

newborn @ Pantai Hospital Ayer Keroh...

latest pic on 3rd Syawal/ August 2014...

other than that, nothing to share cos it was juz plain n regularly routines that I went through... it was also that almost 9 months living far apart from my beloved... Simpang Renggam - Melaka... who knows... cinta n sayang jarak jauh... we'll be more care n loves each other...

apa la yang dingarutkan ni... ahahaha... la ni tgh update status kat bilik kuliah... Kak Jah tengah ber'kurussus' dik non oi... nak tambah rezeki katanya... In Sha Allah.... lagi 1, bila guna line simpati YES ni... ko jgn la nak bermuka-buku sesangat... mmg depa dah block... nak buat camna la oi....